2 jaar lang hebben we het moeten missen, maar 25 juni kon het jaarlijkse uitstapje van RTC-Zomerlust gelukkig weer doorgaan. Jos en Jan hadden een leuke trip voorbereid naar het Sven Nijs cycling center in het Belgische Baal. Om 7.30 uur kwam de bus voorrijden met de vertrouwde chauffeur Luuk om 28 leden op te halen bij de Spil in Wouwse Plantage. De laatste keer voor Luuk, zo vertelde hij. Al kwam hij daar ’s avonds weer op terug. Jos en Jurgen reden beiden met een bus vol fietsen achterop. In Baal werden we gastvrij ontvangen met koffie en een lekkere koek. Helaas niet door Sven Nijs zelf maar dat mocht de pret niet drukken.

Vanuit het cycling center reed de A-groep met 10 fietsers een route van 113 km en de B-groep met 12 fietsers een route van 93 km, beide routes met pittige klimmetjes en een paar honderd hoogte meters. Jurgen en Christ met de bus achterop voor de pechgevallen. We zouden een gezamenlijke tussenstop hebben in Holsbeek, maar dat liep een beetje mis omdat er meerdere lussen bij Holsbeek uitkwamen. Nadat de B-groep dik een uur gewacht had en de A-groep met honger en dorst aankwam, vertrok de B-groep weer voor het tweede gedeelte van de tocht. Joop en Corné werden nog verrast door een klapband, maar dat werd allemaal vakkundig hersteld. Uiteindelijk kwamen we rond 15 uur gezamenlijk terug bij het Sven Nijs cycling center met veel positieve reacties over route.

Als vanouds was het daarna weer goed van eten en drinken op het sfeervolle buitenterras. Om 19.30 uur werden we opgehaald door Luuk en niet veel later kwamen de blikken Cara pils weer uit de koeling. Al met al weer een geslaagd uitstapje na 2 jaar afwezigheid. En terug bij de Spil ging het nog even door…..

Categorieën: Nieuws