Het is lekker druk ’s morgens om 9 uur bij de start van de toertocht La Vuelta op de Natuurpoort in Wouwse Plantage. 115 deelnemers staan aan de start waaronder 2 voormalig profwielrenners Dirk de Wolf en Jeroen Blijlevens. Verdeeld over 2 pelotons onder begeleiding van motoren gaan we voor een route van 75 km langs het West-Brabantse deel van de 3e etappe van La Vuelta 2022 “Breda-Breda”. Na een peptalk van Arian Tak vertrekken we onwennig in zo’n groot peloton richting Roosendaal.

In de eerste kilometers al een deelnemer met een lekke band. Later op de middag rijdt Alaphilippe op dezelfde plek lek. Kan geen toeval zijn. Gelukkig kan Jurgen met zijn bus hulp bieden. Na een paar keer verkeerde afslagen, nog een paar lekke banden en een kleine valpartij komen beide pelotons 2,5 uur later weer aan bij de Natuurpoort.

De sangria staat klaar, goede muziek en al snel staat de tap open voor de nodige Bud biertjes. De sfeer zit er dan goed in en het blijft nog lang gezellig druk. We kunnen terugkijken op een mooi en geslaagd evenement.

Categorieën: Nieuws